Lesley Kerkhove is er zaterdag niet in geslaagd haar eerste titel van het tennisjaar 2018 te veroveren. De Zeeuwse moest zich na twee sets gewonnen geven in de finale van het ITF-toernooi in Tbilisi.

Thuisspeelster Ekaterine Gorgodze gunde de 26-jarige Kerkhove slechts acht games op het hardcourt in de Georgische hoofdstad: 6-4 en 6-4.

Kerkhove was als nummer 221 van de wereld de nummer één van de plaatsingslijst in Tbilisi. Haar leeftijdsgenote Gorgodze staat 95 plekken lager op de WTA-ranglijst (316e).

Toch bleek de Georgische een maatje te groot voor Kerkhove, die zich in de tweede set nog wel terug wist te knokken van een 4-1-achterstand. Maar Gorgodze plaatste daarop een nieuwe break en kon de partij vervolgens zelf uit serveren.

Zo liep Kerkhove de vierde ITF-titel uit haar carrière mis. Ze was wel de beste in het Portugese Albufeira (2011), het Duitse Aschaffenburg (2014) en het Franse Équeurdreville (2015).

In totaal verloor Kerkhove, die onlangs debuteerde in het enkelspel van de Fed Cup, nu twaalf ITF-finales. De voorlaatste keer was afgelopen november in het Engelse Shrewsbury.