Michaëlla Krajicek kan later deze maand niet meespelen met de Nederlandse tennissters in de wedstrijd tegen Australië in de Fed Cup. De 29-jarige Delftse heeft een knieblessure en moet enkele weken rust houden.

Captain Paul Haarhuis heeft maandag Indy de Vroome als vervangster opgeroepen en had in een eerder stadium al Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine en Demi Schuurs geselecteerd.

Het drietal Kiki Bertens, Arantxa Rus en Richèl Hogenkamp zag de reis naar Australië niet zitten en bedankte voor de eer.

"Het is een lastige periode voor speelsters om tijd vrij te maken voor de reis naar Australië. We zijn blij dat Indy beschikbaar is en ik heb er alle vertrouwen in dat ze een waardevolle toevoeging is voor het team", aldus Haarhuis.

De keuze voor De Vroome is een opmerkelijke. De 21-jarige Cromvoirtse vertelde vorige maand in een interview in NRC Handelsblad dat ze de ziekte van Lyme heeft.

Realistisch

"Ik weet niet in hoeverre het realistisch is dat ik nog helemaal ga herstellen en op het hoogste niveau terugkeer", was een van de uitspraken die ze in dat gesprek deed.

De Vroome speelde sinds juli 2016 geen officiële wedstrijd meer. De laatste keer dat ze in actie kwam was in de kwalificaties van het WTA-toernooi van Boekarest.

Oranje strijdt over een kleine twee weken (21 en 22 april) op de indoorbaan in Wollongong voor een langer verblijf in de wereldgroep.

Nederland verloor in februari in de eerste ronde met 3-1 van de Verenigde Staten. Australië komt uit Wereldgroep II en gaat voor promotie.