Novak Djokovic gaat op zoek naar een geheel nieuwe coachingstaf. De twaalfvoudig Grand Slam-winaar brak zaterdag al met Andre Agassi en neemt nu ook afscheid van Radek Stepanek.

De 39-jarige Tsjech werd eind vorig jaar pas toegevoegd aan de trainersstaf van Djokovic, die al ruim een jaar kwakkelt met blessures en zoekende is naar zijn vorm.

Agassi stond de voormalig nummer één van de wereld sinds mei van vorig jaar bij tijdens de grote toernooien, zoals Roland Garros en Wimbledon. Die samenwerking verliep niet zoals gewenst en ook Stepanek is nu dus niet langer begeleider van Djokovic.

"Novak blijft gefocust en gretig om sterker en veerkrachtiger terug te komen van zijn lange blessureperiode die zijn vertrouwen en niveau heeft aangetast", staat woensdag in een verklaring op de website van Djokovic. "Hij zoekt nu naar nieuwe en andere manieren om zijn topvorm te hervinden."

De laatste jaren versleet Djokovic veel coaches. Vorig jaar nam hij afscheid van Marian Vajda, die hem elf jaar begeleidde. Eind vorig jaar beëindigde hij de samenwerking met Boris Becker.

Elleboog

De 30-jarige Djokovic werd dit jaar bij de Australian Open al in de achtste finales uitgeschakeld, waarna hij een operatie aan een elleboog onderging. Bij zijn rentree in Indian Wells, ruim twee weken geleden, ging hij direct ten onder.

De Serviër, inmiddels afgezakt naar de dertiende plaats op de wereldranglijst, kwam anderhalve week geleden in Miami voor het laatst in actie. Daar verloor hij al snel in twee sets van de Fransman Benoît Paire.

Djokovic won in 2016 voor het laatst een Grand Slam, toen hij na de Australian Open ook Roland Garros won. Vorig jaar was een kwartfinaleplek zijn beste prestatie op een Grand Slam-toernooi.