Novak Djokovic wordt niet langer bijgestaan door Andre Agassi. De samenwerking tussen de Serviër en de Amerikaanse toptennisser van weleer is beëindigd, meldt Agassi aan ESPN.

De 47-jarige Agassi stond de huidige mondiale nummer twaalf sinds mei van vorig jaar bij tijdens de grote toernooien, zoals Roland Garros en Wimbledon. 

De samenwerking verliep echter niet als gewenst, zegt Agassi nu. "Ik heb Novak met de beste intenties geprobeerd te helpen, maar steeds vaker waren we het over zaken oneens", meldt de achtvoudig Grand Slam-winnaar in een korte verklaring aan ESPN.

De 30-jarige Djokovic heeft wel nog altijd oud-prof Radek Stepanek als coach. De Tsjech werd eind vorig jaar toegevoegd aan de trainersstaf van Djokovic, die al ruim een jaar kwakkelt met blessures.

De voormalig nummer één van de wereld werd bij de Australian Open al in de achtste finales uitgeschakeld, waarna Djokovic een operatie aan een elleboog onderging. Bij zijn rentree in Indian Wells twee weken geleden ging hij direct ten onder.

Djokovic heeft de laatste jaren veel coaches versleten. Vorig jaar nam hij afscheid van Marian Vajda, die hem elf jaar begeleidde. Eind vorig jaar beëindigde hij de samenwerking met Boris Becker.