Caroline Wozniacki claimt dat haar vader en moeder deze week tijdens het WTA-toernooi in Miami door andere toeschouwers met de dood zijn bedreigd. De incidenten zijn de toernooileiding ontgaan.

Volgens de nummer twee van de wereld werden haar familieleden vrijdagavond op de tribune bedreigd terwijl ze op de baan stond tegenover Monica Puig. "De beveiligers en stafleden van het toernooi deden niets om dit te verhinderen en accepteerden het gewoon", schrijft de 27-jarige Wozniacki op Twitter.

De winnares van de Australian Open liet zich in de tweede ronde van het WTA-toernooi voor de kust van Florida verrassen door Puig. De tennisster uit Puerto Rico versloeg Wozniacki in drie sets.

"Ik besef heel goed dat tennis bestaat uit winnen en verliezen. Maar tijdens de partij tegen mijn vriendin Monica hebben mensen in het publiek mijn familie bedreigd."

"Mijn vader en moeder werden dood gewenst", gaat Wozniacki verder. "Ze riepen dingen over mij die ik niet kan herhalen en het nichtje en neefje van mijn verloofde, die beiden pas tien jaar oud zijn, kregen te horen dat ze moesten zitten en hun mond moesten houden."

Wozniacki stelt dat de toeschouwers daarmee een grens over zijn gegaan. "Ik hoop dat het Miami Open dit serieus neemt, want het is een vreselijk voorbeeld voor de komende generatie.''

Luidruchtig

Toernooidirecteur James Blake stelde in een reactie dat de veiligheid van de speelsters de belangrijkste prioriteit is. "Het duel werd gespeeld voor een luidruchtig en gepassioneerd publiek. We doens ons best om een veilige omgeving voor iedereen te creëren."

Volgens de oud-toptennisser waren er voldoende officials aanwezig. "Zij hebben niets gezien of zijn niet op de hoogte gebracht van de bedreigingen aan het adres van de speelsters en hun familie. Als dat wel was gebeurd, hadden we de situatie meteen afgehandeld."