Jean-Julien Rojer en zijn dubbelpartner Horia Tecau hebben hun eerste titel van dit jaar veroverd. Het Nederlands-Roemeense koppel won zaterdag net als vorig jaar het ATP-toernooi in Dubai.

Rojer en Tecau waren in de finale te sterk voor de Amerikaan Jamie Cerretani en de 44-jarige Leander Paes uit India: 6-2, 7-6 (2).

Voor de 36-jarige Rojer betekende het zijn zeventiende ATP-titel met Tecau aan zijn zijde. In totaal boekte de geboren Antilliaan 25 toernooizeges in het dubbelspel.

Naast het toernooi in Dubai schreven Rojer en Tecau vorig jaar nog drie toernooien op hun naam. Ze verrasten onder meer door de US Open te winnen. Daarmee behaalden de nummers tien en elf van de wereld hun tweede Grand Slam-titel.

Eerder dit seizoen haalden Rojer en Tecau de halve finales in Sydney en Rotterdam. Op de Australian Open werden ze in de tweede ronde uitgeschakeld.

In het enkelspel in Dubai ging Roberto Bautista Agut met de titel aan de haal. De Spanjaard versloeg de Fransman Lucas Pouille in de finale met 6-3, 6-4.