Rafael Nadal heeft zich vrijdag afgemeld voor de Masterstoernooien in Indian Wells en Miami. De nummer twee van de wereld heeft te veel last van een bovenbeenblessure, in de buurt van zijn heup.

Afgelopen dinsdag trok Nadal zich op het laatste moment terug voor het ATP-toernooi in Acapulco. Een paar uur voordat de Spanjaard in de eerste ronde op het Mexicaanse hardcourt zou aantreden tegen landgenoot Feliciano Lopez, liet hij weten dat hij niet in actie komt.

Vorig jaar haalde Nadal de vierde ronde in Indian Wells, waarin hij werd uitgeschakeld door Roger Federer. In Miami bereikte hij de finale, waarin de Zwitser eveneens te sterk was.

De 31-jarige Nadal moest vorige maand in de kwartfinales van de Australian Open met dezelfde blessure opgeven in zijn partij tegen de Kroaat Marin Cilic. Hij kreeg vervolgens enkele weken rust voorgeschreven van zijn dokter.

De afgelopen week bereidde de zestienvoudig Grand Slam-winnaar zich in Mexico voor op zijn rentree, maar die moest hij dus opnieuw uitstellen.

Federer

Nadal kende vorig jaar een een sterk seizoen, waarin hij onder meer Roland Garros en de US Open won. In de laatste weken van het jaar kreeg hij weer te maken met fysieke problemen en die achtervolgen hem nu nog steeds.

Mede door het blessureleed raakte Nadal deze maand de eerste plaats op de wereldranglijst kwijt aan Federer, die de Australian Open en het ABN Amro-toernooi won.