Arantxa Rus heeft in de nacht van woensdag op donderdag net niet voor een verrassing kunnen zorgen in haar partij tegen Sloane Stephens op het WTA-toernooi van Acapulco. 

De 27-jarige Westlandse was op weg om de als eerste geplaatste Amerikaanse uit te schakelen, maar moest na een verloren tiebreak in de tweede set alsnog buigen: 5-7, 7-6 (6) en 6-0.

Stephens won vorig jaar de US Open, maar was sindsdien geen schim van zichzelf. Op het hardcourt in Mexico won de nummer dertien van de wereld voor het eerst sinds het Grand Slam-toernooi weer een partij.

In de tweede ronde tegen de Nederlandse nummer 123 van de wereldranglijst leek ze op weg naar opnieuw een nederlaag, maar Stephens werkte in de tiebreak van de tweede set een matchpoint weg en sloeg vervolgens toe.

In de derde set was de tegenstand van Rus gebroken. De Delftse, die in de openingsronde nog had afgerekend met Stephens' landgenote Kayla Day, pakte geen game meer.

Linkshandig

Stephens zei naderhand dat ze zich al had voorbereid op een lastige partij tegen Rus. "Ik wist vooraf al dat het een gevecht zou worden. Het is voor mij altijd lastig om tegen een linkshandige tennisster te spelen", aldus de Amerikaanse.

"Ik ben blijven knokken en wist de partij alsnog naar me toe te trekken. Ik heb al een tijdje niet meer gespeeld. Ik zie in mijn spel vooruitgang in vergelijking met mijn laatste optreden tijdens de Australian Open."

Stephens schreef het toernooi van Acapulco twee jaar terug op haar naam. In de kwartfinales is de Zwitserse Stefanie Vögele haar opponente.

Rus speelde haar eerste WTA-toernooi van het jaar. In januari slaagde ze er niet in het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken.