Robin Haase is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Dubai. De Nederlander ging nipt onderuit tegen de Tunesiër Malek Jaziri.

Haase liet zich twee keer in een tiebreak in de luren leggen door de nummer 117 op de wereldranglijst: 6-7 (4) en 6-7 (3).

De 30-jarige Hagenaar kwam in de eerste tiebreak zelfs op een achterstand van 6-0. Hij slaagde er ook niet in de tweede tiebreak spannend te maken.

Haase bereikte maandag de tweede ronde met een overwinning op de Fransman Quentin Halys. Jaziri, met een wildcard toegelaten, verraste toen in de eerste ronde de als eerste geplaatste Grigor Dimitrov uit Bulgarije.

Federer

Jaziri neemt het in de kwartfinales op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, die in zijn tweederondepartij in drie sets te sterk was voor Philipp Kohlschreiber uit Duitsland: 4-6, 6-3 en 6-4.

De titel in Dubai ging vorig jaar naar de Schot Andy Murray, die destijds in de finale Fernando Verdasco uit Spanje opzij zette.

Roger Federer is met zes eindzeges de recordhouder. De Zwitserse aanvoerder van de wereldranglijst laat net als Murray deze editie van het prestigieuze ATP 500-evenement aan zich voorbij gaan.