Rafael Nadal heeft zich dinsdag op het laatste moment afgemeld voor het ATP-toernooi van Acapulco.

Een paar uur voordat Nadal in de eerste ronde op het Mexicaanse hardcourt zou aantreden tegen landgenoot Feliciano Lopez, liet hij op een inderhaast belegde persconferentie weten dat hij niet in actie komt. "Tijdens de laatste training kreeg ik weer last op dezelfde plek als in Australië", zei Nadal.

De Spanjaard moest vorige maand in de kwartfinales van de Australian Open opgeven in zijn partij tegen de Kroaat Marin Cilic met een blessure aan zijn bovenbeen, in de buurt van de heup. Hij kreeg vervolgens enkele weken rust voorgeschreven van zijn dokter.

De afgelopen week bereidde de zestienvoudig Grand Slam-winnaar zich in Mexico voor op zijn rentree, maar die moest hij dus opnieuw uitstellen.

Nadal vertelt waarom hij afhaakt voor ATP-toernooi
44
Nadal vertelt waarom hij afhaakt voor ATP-toernooi

Federer

Nadal kende vorig jaar een een sterk seizoen, waarin hij onder meer Roland Garros en de US Open won. In de laatste weken van het jaar kreeg hij weer te maken met fysieke problemen en die achtervolgen hem nu nog steeds.

Mede door het blessureleed raakte Nadal deze maand de eerste plaats op de wereldranglijst kwijt aan Roger Federer, die de Australian Open en het ABN Amro-toernooi won.