Robin Haase heeft maandag de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Dubai. De 30-jarige Hagenaar was in drie sets te sterk voor de Fransman Quentin Halys.

Haase had maar liefst twee uur en zeventien minuten nodig om met 7-5, 2-6 en 6-4 aan het langste eind te trekken op het hardcourt in de hoofdstad van het gelijknamige emiraat.

De nummer 43 van de wereldranglijst ondervond de nodige problemen met de mondiale nummer 115, die bij vlagen de ene na de andere bal langs de lijn sloeg.

Haase leek bij een 0-2 achterstand in de derde en beslissende set zelfs op een nederlaag af te stevenen, maar hij was op tijd bij de les en maakte het bij 5-4 op eigen opslag gedecideerd af.

Dimitrov

In de volgende ronde neemt Haase het mogelijk op tegen de nummer drie van de ATP-ranking, Grigor Dimitrov. De Bulgaar moet dan wel in zijn openingsronde zien af te rekenen met Tunesiër Malek Jaziri.

Vorig jaar ging de eindzege in Dubai naar de Schot Andy Murray, die destijds in de finale de Spanjaard Fernando Verdasco opzij zette.

Roger Federer is met zes titels de recordhouder. De Zwitser laat net als Murray deze editie van het prestigieuze ATP 500-evenement aan zich voorbij gaan.