Eugenie Bouchard heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse tennisbond USTA, de organisator van de US Open. De 23-jarige Canadese raakte in 2015 geblesseerd bij het Grand Slam-toernooi nadat ze uitgleed over een natte vloer in een donkere kleedkamer. 

Bouchard liep bij haar val een hersenschudding op en moest zich daardoor afmelden voor haar partij in de vierde ronde. De huidige nummer 116 van de wereld eiste een schadevergoeding van de USTA en werd vrijdag in het gelijk gesteld.

Een rechtbank in New York bepaalde dat de tennisbond 75 procent van de schade moet vergoeden aan Bouchard, waarna beide partijen tot een schikking kwamen. De details van die overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Ten tijde van haar ongeluk in New York gold Bouchard als een grote belofte in het vrouwentennis. Ze had een jaar eerder de halve finales bereikt van de Australian Open en Roland Garros en stond op Wimbledon zelfs in de eindstrijd.

Na haar uitglijder op de US Open wist Bouchard dat niveau nooit meer te halen. Ze stond even op de vijfde plek van de wereldranglijst, maar staat inmiddels dus al niet meer in de top honderd.