De Nederlandse tennissers krijgen komend weekend in de ontmoeting met Frankrijk in de eerste ronde van de Davis Cup niet te maken met Jo-Wilfried Tsonga. 

De Franse kopman kampt met een knieblessure en heeft zich daarom afgemeld voor de ontmoeting in Albertville. Teamcaptain Yannick Noah riep Adrian Mannarino op als vervanger van Tsonga.

De 32-jarige tennisser, nummer negentien van de wereld en winnaar van zestien ATP-titels, strandde vorige maand op de Australian Open in de derde ronde. Tsonga moest daarin buigen voor de Australische favoriet Nick Kyrgios.

Frankrijk veroverde afgelopen seizoen de Davis Cup. De equipe van Noah versloeg België in de finale in Lille met 3-2. De Nederlandse tennissers dwongen met een knappe overwinning op Tsjechië promotie af naar de Wereldgroep.

Loting

Bij Nederland komen Robin Haase en Thiemo de Bakker vrijdag in actie in het enkelspel. Thiemo de Bakker, de nummer 369 van de wereldranglijst, opent de ontmoeting met een partij tegen Lucas Pouille (ATP-17), de hoogst genoteerde Fransman op de mondiale ranglijst. 

Robin Haase neemt het daarna op tegen Richard Gasquet. De Nederlandse kopman staat 42e op de wereldranglijst, Gasquet negen plaatsen hoger.

Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop zijn door teamcaptain Paul Haarhuis aangewezen voor het dubbelspel van zaterdag. Zij spelen tegen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. Op de slotdag staan tenslotte de partijen Haase-Pouille en De Bakker-Gasquet op het programma.

De Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk duurt van vrijdag tot en met zondag. Inzet van het duel in Albertville is een plek in de kwartfinales van de Wereldgroep.