Tennys Sandgren heeft in een lang bericht op Twitter excuses gemaakt voor zijn controversiële uitlatingen in het verleden. De 26-jarige Amerikaan maakte afgelopen week naam op de Australian Open, waar hij als ongeplaatste speler de kwartfinales haalde.

"Ik heb zelf geen rechts-extremistische ideeën en wil ook niet geassocieerd worden met die mensen", schreef Sandgren zaterdag in een uitgebreide verklaring op Twitter.

"Ik geloof in de gelijkheid van mensen en steun iedereen met een open geest. In het verleden heb ik me niet altijd zo opgesteld, dat spijt me."

Rechts-extremist

De Amerikaan merkte dat zijn succes op de Australian Open ook een keerzijde heeft, want in de media werd hij afgeschilderd als een rechts-extremist.

Sandgren zocht in het verleden via sociale media contact met mensen uit rechts-extremistische hoek. De tot voor kort onbekende tennisser plaatste zelf ook enkele homofobe en racistische opmerkingen op Twitter.

Die berichten kwamen uitgebreid in de media toen de Amerikaan verrassend tot de laatste acht kwam in Melbourne.

In de persconferentie na zijn verloren kwartfinale tegen de Zuid-Koreaan Hyeon Chung gaf Sandgren een korte verklaring. Hij beschuldigde de media onder meer van "demoniseren", "propaganda", "sensatiebeluste berichtgeving" en "ontmenselijking met pen en papier".

Onder anderen Serena Williams nam daar geen genoegen mee en riep Sandgren op excuses te maken. Dat deed hij zaterdag in een lange boodschap.