Serena Williams neemt het volgende maand in de eerste ronde van de Fed Cup met het Amerikaanse team op tegen Nederland.

De Amerikaanse tennisbond maakte maandag bekend dat Williams samen met haar zus Venus Williams en CoCo Vandeweghe is geselecteerd voor de ontmoeting met het Nederlandse Fed Cup-team in Asheville op 10 en 11 februari. De vierde speelster wordt volgende week bekendgemaakt door captain Kathy Rinaldi.

Voor Serena Williams wordt dit het eerste officiële optreden sinds ze in januari 2017 de Australian Open op haar naam schreef. Daarna maakte de voormalig nummer één van de wereld bekend dat ze zwanger was.

In het najaar beviel de 36-jarige Williams van dochter Alexis Olympia. Sindsdien speelde ze alleen een demonstratiepartij tegen Jelena Ostapenko in december.

Williams, die in april van 2015 voor het laatst in de Fed Cup speelde, meldde zich af voor de huidige editie van het Australian Open in Melbourne. Haar coach Patrick Mouratoglou liet vorige week nog weten dat de 23-voudig Grand Slam-winnares in maart bij het WTA-toernooi van Indian Wells haar rentree zou maken.

Bertens

Kiki Bertens maakte een maand geleden al bekend dat ze niet in actie zal komen tegen Amerika. De kopvrouw van Nederland vindt het duel met de titelverdediger niet in haar toernooischema passen.

Richel Hogenkamp, Arantxa Rus, Lesley Kerkhove en Demi Schuurs maken wel deel uit van de selectie van captain Paul Haarhuis.

Nederland en de Verenigde Staten speelden acht keer eerder tegen elkaar in de Fed Cup. De Nederlandse vrouwen wonnen maar twee van die ontmoetingen, in 1967 en 1997.