Simona Halep kent een goede aanloop richting de Australian Open van later deze maand. De nummer één van de wereld pakte zaterdag de eindzege bij het WTA-toernooi van het Chinese Shenzhen.

Halep (26) was in de finale te sterk voor titelverdediger Katerina Siniakova uit Tsjechië: 6-1, 2-6 en 6-0. Vanwege de regen werd de finale binnen afgewerkt.

"Dit is een geweldig begin van het nieuwe jaar", zei de Roemeense, die in 2018 eindelijk haar eerste Grand Slam-toernooi hoopt te winnen. "Ik bekijk het van toernooi tot toernooi, maar natuurlijk is het winnen van een Grand Slam mijn grote droom."

Halep veroverde op het Chinese hardcourt in Shenzhen haar zestiende WTA-titel. Vorig seizoen won ze er slechts één, in Madrid, maar toch wist ze de eerste plaats op de wereldranglijst te bemachtigen.

Voor de 21-jarige Siniakova, de nummer 47 van de wereld, was het na twee gewonnen finales afgelopen jaar in Shenzhen en Bastad haar eerste verloren eindstrijd op de WTA Tour. Ze had in de halve finale Maria Sharapova verslagen.

Australian Open

Halep krijgt later deze maand bij de Australian Open dus haar eerstvolgende kans op het winnen van een Grand Slam. In Melbourne ondervindt de Roemeense in ieder geval geen concurrentie van titelverdediger en zevenvoudig winnaar Serena Williams.

De 36-jarige Amerikaanse meldde zich vrijdag wegens een gebrek aan fitheid af. Ze beviel in september van een dochtertje en verscheen vorige week voor het eerst weer op de baan bij een demonstratietoernooi in Abu Dhabi.

De Australian Open begint op maandag 15 januari en duurt tot en met zondag 28 januari. Bij de mannen verdedigt Roger Federer zijn titel in Melbourne.

Live op de hoogte blijven van de Australian Open? Download de NUsport-app