Robin Haase is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi van Pune. De Nederlander verloor in de kwartfinales in drie sets van Benoit Paire.

Na een uur en 58 minuten stond er 7-5, 2-6 en 6-3 in het voordeel van de 28-jarige Fransman op het scorebord. De volgende tegenstander van Paire, die 41e staat op de wereldranglijst, wordt de winnaar van de partij tussen US Open-finalist Kevin Anderson en Mikhail Kukushkin.

Op de wereldranglijst staat Haase (42) één plaats lager dan Paire en ook op de baan ontliepen de twee elkaar niet veel. Beide spelers kregen tien breakkansen, waarvan ze er ieder vijf benutten.

In de tweede set won Haase zelfs met twee breaks verschil, maar in zowel de eerste als de beslissende derde set zegevierde Paire dankzij een break voorsprong.

Australian Open

Het toernooi van Pune was het eerste toernooi van Haase van 2018. Ondanks zijn verlies kan de 30-jarige Hagenaar terugkijken op een goede start van het jaar.

Hij bereikte op het Indiase hardcourt voor het eerst sinds augustus de laatste acht op een ATP-toernooi. Destijds kwam hij in Montreal tot de halve finales, waarin hij verloor van Roger Federer.

Haase bereidde zich in India voor op de Australian Open. Het eerste Grand Slam-toernooi van het seizoen begint op 15 januari in Melbourne. De laatste zes jaar strandde Haase in de eerste ronde in Australië.