Roger Federer heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De Zwitser won zijn eerste duel in de Hopman Cup in twee sets van de Japanner Yuichi Sugita: 6-4 en 6-3.

Door de zege van Federer kwam Zwitserland op voorsprong tegen Japan in de Hopman Cup. Daarin vormt de voormalige nummer één van de wereld een duo met Belinda Bencic. 

Ook vorig seizoen gebruikte de negentienvoudig Grand Slam-winnaar de Hopman Cup als voorbereiding op het nieuwe tennisjaar. Destijds werden Federer en Bencic door Frankrijk uit de finale gehouden.

Federer gaf de afgelopen editie van de Hopman Cup een uitstekend vervolg door de Australian Open voor de vijfde keer op zijn naam te schrijven. De 36-jarige Federer won in 2017 uiteindelijk zeven titels, waaronder ook zijn achtste op Wimbledon. 

Hoge verwachtingen

De huidige nummer twee van de wereld denkt niet dat hij zijn afgelopen seizoen kan overtreffen. "Mijn verwachtingen zijn hoog, maar tegelijkertijd vertel ik mijzelf dat het niet reëel is om mijn 2017 te evenaren."

"Ik probeer het rustig aan te doen, mijn best te doen en dan zullen we het zien. Maar de voorbereidingen gaan tot nog toe goed", aldus Federer.

De Australian Open, de eerste Grand Slam van het seizoen, begint op maandag 15 januari in Melbourne.