Novak Djokovic heeft zich zaterdag afgemeld voor het ATP-toernooi van Doha. De Serviër heeft nog steeds last van zijn rechterelleboog, die hem het afgelopen half jaar al aan de kant hield. 

"Helaas is de situatie van mijn elleboog niet verbeterd, ik heb nog steeds pijn", meldde Djokovic op zijn website. "Ik kom pas terug als ik er 100 procent klaar voor ben. Hopelijk is dat snel."

De voormalige nummer één van de wereld trok zich vrijdag al terug voor het demonstratietoernooi in Abu Dhabi. Djokovic werd daar vervangen door Andy Murray, die eveneens lang aan de kant heeft gestaan met fysieke klachten. De Brit maakt komende week in Brisbane zijn officiële rentree.

Het toernooi in Doha begint op nieuwjaarsdag en duurt precies een week. Vorig jaar won Djokovic het toernooi door in de finale Murray te verslaan. Op de winst in Qatar na wist Djokovic in het afgelopen seizoen alleen nog het grastoernooi van Eastbourne te winnen.

Australian Open

Het is voor Djokovic nog te vroeg om te zeggen of zijn teruggekeerde klachten gevolgen hebben voor zijn deelname aan de Australian Open. Die beslissing wordt de komende dagen pas genomen, zo liet hij eerder weten. De eerste Grand Slam van 2018 gaat op 15 januari van start.

Bij de editie van dit jaar werd de zesvoudig kampioen en titelverdediger uit Servië al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Oezbeek Denis Istomin.