Novak Djokovic heeft opnieuw last gekregen van zijn rechterelleboog. De voormalige nummer één van de wereld heeft zich vrijdag afgemeld voor een demonstratietoernooi in Abu Dhabi. Andy Murray viel voor hem in, maar ging bij zijn rentree onderuit.

Djokovic zou daar vrijdag zijn rentree maken nadat hij sinds Wimbledon, in juli van dit jaar, niet meer in actie kwam. Hij onderging een operatie aan zijn elleboog om een slepende blessure te verhelpen.

"Ik ben zwaar teleurgesteld dat ik me moet terugtrekken voor het toernooi in Abu Dhabi", zegt Djokovic op zijn eigen website. "Helaas heb ik de laatste dagen opnieuw pijn gevoeld in mijn elleboog."

"Na verschillende testen heeft mijn medische team geadviseerd om geen enkel risico te nemen. Ik keer daardoor nog niet terug op de baan en ga weer verder met de behandelingen."

Australian Open

Het is voor Djokovic nog te vroeg om te zeggen of zijn teruggekeerde klachten gevolgen hebben voor zijn deelname aan de Australian Open. De eerste Grand Slam van 2018 gaat op 15 januari van start.

"Ik moet deze situatie accepteren en de resultaten van de behandelingen afwachten", aldus de twaalfvoudig Grand Slam-winnaar. "Dit zou mijn seizoensstart kunnen beïnvloeden, maar die beslissing wordt de komende dagen pas genomen."

Bij de editie van dit jaar werd de zesvoudig kampioen en titelverdediger uit Servië al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Oezbeek Denis Istomin.

Murray

Murray nam op het demonstratietoernooi de plek van Djokovic in, maar kon slaagde er niet in te winnen. De Schot verloor met 6-2 van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut.

Murray kwam sinds zijn uitschakeling op Wimbledon door een heupblessure niet meer in actie in een officiële wedstrijd. Hij speelde in november ook een demonstratiepartij tegen Federer en verloor toen in een supertiebreak.

"Ik was hier toch aan het trainen en ben ingevallen omdat Novak niet kon spelen", zei Murray na zijn partij.