Caroline Wozniacki heeft zondag voor de eerste keer in haar loopbaan de WTA Finals op haar naam geschreven. De Deense was in de finale in Singapore te sterk voor de Amerikaanse Venus Williams.

Na een uur en dertig minuten spelen stond er 6-4 en 6-4 op in het scorebord in het voordeel van Wozniacki.

Dat betekende de eerste zege ooit van Wozniacki op Williams. De zeven voorgaande ontmoetingen tussen de twee voormalige nummers één van de wereld waren allemaal gewonnen door Williams.

Wozniacki zette tevens de kroon op een succesvol jaar, waarin ze op liefst zeven WTA-toernooien de eindstrijd haalde. Ze verloor er zes, maar vierde vorige maand in Tokio dan eindelijk haar eerste titel van dit seizoen. Wozniacki gaf daar in Singapore een passend vervolg aan.

De 26-jarige huidige nummer zes van de wereld nam in het kleinste land van Zuidoost-Azië bovendien revanche voor de verloren eindstrijd in 2010 tegen de Belgische Kim Clijsters.

Williams trok voor de tweede maal aan het kortste eind in de finale van de WTA Finals, nadat ze in 2009 onderuit ging tegen haar zus Serena Williams. In 2008 ging ze er ten koste van de Russische Vera Zvonareva wel met de hoofdprijs vandoor.

Wozniacki verslaat Venus Williams

Bibberen

In de eerste set waren Wozniacki en Williams zeer aan elkaar gewaagd. Wozniacki plaatste bij 2-1 de eerste break van de wedstrijd, maar zag Williams gelijk weer langszij komen.

Aan het einde van het bedrijf voltrok zich eenzelfde scenario. Wozniacki snoepte bij 4-3 voor de tweede keer de opslag van Williams af, maar opnieuw herstelde de 37-jarige veterane direct de marge.

Wozniacki liet zich echter niet van de wijs brengen en brak Williams bij 5-4 voor de derde keer, wat haar gelijk de eerste set opleverde: 6-4.

In de tweede set ging alles aanvankelijk van een leien dakje voor Wozniacki. Ze kwam binnen no-time op een 5-0 voorsprong, maar Williams gooide op dat moment alle schroom van zich af en bracht Wozniacki aan het bibberen door vier games op rij te veroveren.

Wozniacki bleef echter ook dit keer rustig en maakte het karwei bij 5-4 op de service van Williams op haar tweede machtpoint alsnog gedecideerd af.