De samenwerking tussen drievoudig Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka en coach Magnus Norman is na vier jaar beëindigd. De 41-jarige Norman wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen. 

Wawrinka, die zijn seizoen door een knieblessure al in augustus afsloot, won onder leiding van de Zweed de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016).

Op de wereldranglijst reikte Wawrinka tot de derde plaats, een positie lager dan Norman zelf ooit haalde. Die won zelf nooit een Grand Slam, maar reikte in 2000 wel tot de finale van Roland Garros en de halve eindstrijd op de Australian Open.

Wawrinka, de huidige nummer negen op de wereldranglijst, is trots op de samenwerking met Norman in de afgelopen vier jaar. "Ik ben hem eeuwig dankbaar voor de tijd die hij in mij investeerde om mij een drievoudig Grand Slam-winnaar te laten worden. Hij was niet alleen een lid van mijn team maar ook van mijn familie."

Wawrinka staat eind december weer voor het eerst op de baan sinds juli. De 32-jarige Zwitser maakt zijn rentree bij de World Tennis Championship, een demonstratietoernooi in Abu Dhabi.