Robin Haase is er dinsdag voor de vijfde keer op rij niet in geslaagd om de tweede ronde van een aansprekend toernooi te bereiken. Bij het ATP-toernooi van Stockholm verloor de Nederlander in twee sets van de Spanjaard Fernando Verdasco.

Na 47 minuten was het 6-3 en 6-1 in het voordeel van de nummer 43 van de wereld. Haase staat één plaats lager op de mondiale ranking.

Verdasco had in de eerste set aan één break genoeg om de winst te pakken. In de tweede set snoepte hij liefst drie keer de service van Haase af en was het op zijn eerste machtpoint gelijk raak.

Het is de tweede keer dit jaar dat de 30-jarige Haase moet buigen voor de drie jaar oudere Verdasco. De geboren Hagenaar verloor eerder dit jaar in Dubai de halve finales van de ervaren Spanjaard.

US Open

Haase ging in de voorbije weken al achtereenvolgens in Cincinnati, op de US Open, in Peking en in Shanghai in de eerste ronde onderuit.

Tussendoor had Haase wel succes in het Davis Cup-duel met Tsjechië. Hij won zijn partij in het enkelspel vorige maand van Jiri Vesely.

De Bulgaar Grigor Dimitrov is als eerste geplaatst in Stockholm. Het toernooi op het Zweedse hardcourt werd vorig jaar gewonnen door de Argentijn Juan Martin del Potro, die in de finale de Amerikaan Jack Sock wist te verslaan.