Nadal en Federer naar derde ronde in Shanghai

Rafael Nadal en Roger Federer hebben zich woensdag zonder setverlies geplaatst voor de derde ronde van het Masterstoernooi in Shanghai.

Nadal, nummer één van de wereldranglijst, verloor slecht drie games van de Amerikaan Jared Donaldson: 6-2 en 6-1. Nadal benutte zijn eerste wedstrijdpunt na 54 minuten spelen. 

De Spanjaard, vorige week winnaar van het toernooi in Peking, speelt in de derde ronde tegen de Italiaan Fabio Fognini, die in twee sets te sterk was voor Lucas Pouille uit Frankrijk: 7-6 (7) en 6-3.

Federer schaarde zich bij de laatste zestien ten koste van de Argentijn Diego Schwartzman: 7-6 en 6-4 (4). Het was voor de 36-jarige Zwitser zijn eerste officiële duel sinds de US Open.

Hij speelde alleen tussendoor de Laver Cup. Federer neemt het in de achtste finales op tegen Alexander Dolgopolov uit Oekraïne.

Ook Alexander Zverev is door naar de derde ronde in de Chinese stad. De Duitser, nummer vier van de wereldranglijst, won de eerste vier games van Aljaz Bedene en zag de Brit vervolgens opgeven.

Lees meer over:
Tip de redactie