Kyrgios krijgt boete voor 'onsportief gedrag' in Shanghai

Nick Kyrgios heeft een boete van 8400 euro opgelegd gekregen voor zijn 'onsportieve gedrag' in zijn wedstrijd tegen Steve Johnson bij het Masterstoernooi van Shanghai.

De Australiër moet ook zijn prijzengeld van 17.850 euro inleveren, dat hij kreeg voor het meedoen aan de eerste ronde.

Kyrgios liep dinsdag na het verlies van de eerste set tegen Johnson (7-6 (5)) zonder een reden op te geven van de baan. Hij gaf zijn tegenstander en de scheidsrechter een hand en verdween zonder een zichtbare blessure naar de kleedkamer. De Australiër ging ook niet naar de medische keuring die verplicht is voor spelers die opgeven.

"Ik wil me verontschuldigen tegenover de fans in Shanghai", schreef hij enige tijd later op Twitter. "Ik heb al een dag lang last van mijn maag en hoopte er klaar voor te zijn, maar ik was echt met mezelf aan het worstelen op de baan. Bij het inslaan kreeg ik ook nog last van mijn schouder, dus dat hielp ook niet echt mee."

Kyrgios heeft zijn verklaring inmiddels weer van Twitter verwijderd.

Strafpunt

In Australische media werd geschreven dat de 22-jarige Australiër van de baan liep uit onvrede met de scheidsrechter, die hem twee waarschuwingen en een strafpunt gaf vanwege zijn gedrag op de baan.

Kyrgios kreeg in het verleden al een paar keer een boete. Vorig jaar maakte hij het in Shanghai te bont door onderhands te gaan serveren in zijn wedstrijd tegen de Duitser Mischa Zverev.

Hij vroeg de scheidsrechter toen ook om snel een einde aan de wedstrijd te maken. Hij kreeg een boete van 23.000 euro en werd voor twee maanden geschorst.

Lees meer over:
Tip de redactie