Rafael Nadal heeft zaterdag de finale van het ATP-toernooi in Peking bereikt. De nummer één van de wereld rekende af met de als derde geplaatste Grigor Dimitrov en strijdt zondag om de titel met de Australiër Nick Kyrgios.

De 31-jarige Nadal was de Bulgaar Dimitrov in drie sets de baas: 6-3, 4-6 en 6-1.

Voor Nadal was het zijn negende zege in het tiende duel met Dimitrov. Zijn enige nederlaag tegen de nummer acht van de wereld kwam vorig jaar tot stand, uitgerekend in Peking in de kwartfinales.

In de halve finales begin dit jaar op de Australian Open was zestienvoudig Grand Slam-winnaar Nadal in een slopende vijfsetter Dimitrov maar net de baas.

Break

Nadal had zaterdag in Peking in de eerste set aan een break in de vierde game voldoende voor setwinst. In de tweede set leverde Dimitrov meteen zijn eerste servicegame in, maar hij knokte knap terug.

In de zesde game kwam hij op gelijke hoogte (3-3), waarna hij Nadal in de tiende game nog eens verraste. De fysiek en mentaal sterke Spanjaard nam daarna het initiatief weer over (4-0) en speelde de partij professioneel uit.

Kyrgios

Zijn volgende opponent, Kyrgios, ontdeed zich bij de laatste vier van Alexander Zverev. De 22-jarige Australiër had maar twee sets nodig tegen de Duitse nummer vier van de wereld: 6-3 en 7-5.

Zverev had zich vrijdag nog verzekerd van een ticket voor de ATP World Tour Finals, het traditionele eindejaarstoernooi in de O2 Arena van Londen.

Kyrgios is de mondiale nummer negentien en had twee van zijn eerdere drie ontmoetingen met Zverev ook al gewonnen. Hij zegevierde eerder dit jaar bij het Masterstoernooi van Indian Wells en Miami, maar moest wel voor de 20-jarige Duitser buigen in Montreal.

Vorig jaar ging de titel in Peking nog naar de deze editie afwezige Andy Murray, die toen Dimitrov opzijzette in de finale op het Chinese hardcourt.