Nadal en Federer winnen met Team Europa eerste editie Laver Cup

Rafael Nadal en Roger Federer hebben zondag met de Europese tennissers de eerste editie van de Laver Cup gewonnen. De formatie van captain Björn Borg was in Praag met 15-9 te sterk voor de tennissers uit de rest van de wereld.

Federer boekte in de laatste partij een moeizame overwinning op Nick Kyrgios. De negentienvoudig Grand Slam-winnaar klopte de Australiër na een supertiebreak: 4-6, 7-6 (6) en 11-9.​

Nadal verloor eerder op de dag in anderhalf uur met 5-7 en 6-7 (1) van de Amerikaan John Isner, die op de wereldranglijst de zeventiende plaats inneemt.

Isner zegevierde met zijn landgenoot Jack Sock ook in het dubbelspel. Het Amerikaanse duo was met 7-6 (5) en 7-6 (6) te sterk voor de Kroaat Marin Cilic en de Tsjech Tomas Berdych.

Zverev

De mondiale nummer vier Alexander Zverev breidde de voorsprong van Team Europa daarna weer uit. De Duitser zette de Amerikaan Sam Querrey, de nummer zestien van de wereld, met tweemaal 6-4 opzij.

Na de tweede dag leidden de Europese tennissers al met 9-3 tegen het zogeheten Team Wereld, nadat Nadal en Federer in hun eerste dubbelpartij ooit samen wonnen.

Ryder Cup

De Laver Cup is een driedaags toernooi waarbij tennissers uit Europa de strijd aangaan met collega's uit de andere werelddelen. Deze traditie bestaat in het golf al sinds 1927 in de vorm van de Ryder Cup.

Het toernooi is een bedenksel van het management van Federer en is vernoemd naar de Australische tennislegende Rod Laver.

Iedere zege op vrijdag leverde een punt op. Op zaterdag waren er twee punten te verdienen per overwinning en op zondag drie punten.

Tip de redactie