Hogenkamp stoot door naar kwartfinales bij WTA-toernooi Seoul

Richel Hogenkamp heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Seoul. De Doetinchemse was in twee sets te sterk voor Denisa Allertova uit Tsjechië.

Het werd 6-4 en 6-4 voor de 25-jarige Doetinchemse op het Zuid-Koreaanse hardcourt. De één jaar jongere Allertova, de nummer 95 van de wereld, was net als Hogenkamp via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi.

Hogenkamp, die zelf 119e staat op de mondiale ranking, had dinsdag al knap de eerste ronde overleefd door af te rekenen met de als tweede geplaatste Kiki Bertens, die in drie sets (5-7, 6-4 en 6-3) werd verslagen.

Eerder dit jaar haalde Hogenkamp onder meer de tweede ronde op Roland Garros. Haar kwartfinaleplaats in Seoul geldt als haar beste prestatie van 2017.

Rus

Voor een plek in de halve eindstrijd neemt Hogenkamp het mogelijk opnieuw op tegen een landgenoot, want ze treft de winnaar van de partij tussen Arantxa Rus en de Australische Priscilla Hon.

Rus, die eveneens als qualifier meedoet aan het toernooi in Seoul, won in de eerste ronde knap van de als achtste geplaatste Amerikaanse Christina McHale.

Lees meer over:
Tip de redactie