Richard Krajicek neemt Tim van Rijthoven onder zijn hoede. De voormalig toptennisser en oud-winnaar van Wimbledon gaat de 20-jarige Brabander coachen en begeleiden tijdens toernooien in het buitenland.

Van Rijthoven maakt tot eind 2018 deel uit van Jong Oranje. Hij debuteerde in 2015 in het Davis Cup-team tegen Zwitserland en speelde in 2016 nogmaals mee tegen Zweden.

Het afgelopen jaar kwam Van Rijthoven weinig in actie vanwege een polsblessure, waardoor hij is afgezakt naar de 876e plaats op de wereldranglijst.

Krajicek, die ook directeur is van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, werkte eerder als coach samen met drievoudig Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka en de Canadees Milos Raonic.

Wapens

De samenwerking met Van Rijthoven komt volgens Krajicek niet uit de lucht vallen. "Als mentor via een talentenprogramma volg en adviseer ik Tim al een aantal jaren", zegt de 45-jarige Zuid-Hollander op de site van de KNLTB.

"Hij is een getalenteerde speler met een paar hele sterke wapens. Ik heb erg veel zin om met hem aan de slag te gaan en hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te zetten."

Van Rijthoven noemt het een eer dat hij voortaan door het leven gaat als de pupil van Krajicek en ziet volop mogelijkheden.

"Hij heeft erg veel wedstrijdervaring en met hem gaan er veel deuren open voor mij. Ik heb de afgelopen jaren weinig gespeeld door blessures. Daarom ben ik ontzettend blij dat iemand als Richard nog steeds een goede tennisser in mij ziet en met mij aan de slag wil."