De kans is groot dat Andy Murray dit jaar niet meer op de baan verschijnt. De 30-jarige Schot is nog altijd herstellende van een slepende heupblessure.

"Helaas ben ik niet in staat om deel te kunnen nemen aan de toernooien in Peking en Shanghai en waarschijnlijk moet ik ook de evenementen in Wenen en Parijs aan me voorbij laten gaan", schrijft de teleurgestelde Murray woensdag op zijn Facebookpagina.

Murray moest zich eind vorige maand al terugtrekken voor de US Open en gaf toen al te kennen dat hij een vraagteken had gezet achter het laatste gedeelte van het seizoen.

De drievoudig Grand Slam-winnaar liep de kwetsuur ruim twee maanden geleden op in aanloop naar Wimbledon. Hij haalde op het heilige gras van Londen nog wel de kwartfinales, maar meldde zich vervolgens af voor de toernooien in Montreal en Cincinnati.

Matig jaar

Murray kent een bijzonder matig jaar. Hij pakte alleen de eindzege in Dubai, waardoor hij de nummer één-positie op de wereldranglijst onlangs kwijtraakte aan Rafael Nadal.

"Al met al is het sportief gezien een frustrerend jaar geweest. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat ik na voldoende rust weer mijn oude niveau kan halen en mee kan doen om de Grand Slam-titels", aldus Murray.

Murray is één van de vele topspelers die ontbreekt op de US Open. Ook Novak Djokovic, titelverdediger Stan Wawrinka, Kei Nishikori en Milos Raonic zijn afwezig op Flushing Meadows.