Mischa Zverev heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ten koste van de Amerikaan John Isner de achtste finales van de US Open bereikt. Sam Querrey is daardoor de laatste overgebleven 'thuisspeler' bij de Grand Slam in New York.

De 30-jarige Zverev versloeg Isner met 4-6, 3-6, 6-7 (5). Het was de derde partij dit jaar waarin de als tiende geplaatste Isner een nederlaag leed tegen de Duitser. Hij verloor ook twee keer van diens jongere broer, Alexander.

Isner kampte met een nekblessure, waarvoor hij na twee sets moest worden behandeld. Hoewel het daarna beter ging, liet Zverev zich de winst niet meer ontnemen. De Duitser maakte tijdens de match slechts zeven onnodige fouten.

Voor Zverev is het zijn beste resultaat ooit op Flushing Meadows. HIj reikte nog nooit verder dan de tweede ronde op het Amerikaanse hardcourt. Eerder dit jaar haalde wij wel de kwartfinales van de Australian Open.

Querrey

Querrey wist in vier sets af te rekenen met qualifier Radu Albot uit Moldavië: 4-6, 6-2, 6-4, 6-4. De Amerikaan won eerder dit seizoen de toernooien van Acapulco en Cabo San Lucas en bereikte de halve finales op Wimbledon.