Serena Williams hoopt in januari weer op de baan te staan om haar titel op de Australian Open te verdedigen. De voormalig nummer één van de wereld komt sinds april niet meer in actie vanwege haar zwangerschap.

In september hoopt de 35-jarige Williams te bevallen van een dochter. Daarna wil de Amerikaanse zich gaan richten op haar terugkeer. 

"Mijn zwangerschap heeft voor een nieuw soort kracht gezorgd die ik kan gebruiken bij het tennis", zegt Williams in een interview in het tijdschrift Vogue.

"Het is eigenlijk gekkenwerk om drie maanden na de bevalling weer te gaan trainen. Ik wil me niet indekken, maar het zal een heel gevecht worden."

Record

Vorig jaar haalde Williams in Melbourne haar 23e Grand Slam-titel binnen. Daarmee naderde ze recordhouder Margaret Court. De Australische won in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw 24 Grand Slams.

"Als de kans zich voordoet om het record te pakken, dan zal ik er vol voor gaan", stelt Williams.

Anderzijds beseft ze dat het einde van haar carrière nadert gezien haar leeftijd. "In de tenniswereld kan het snel gedaan zijn met je. Als ik straks tweemaal op rij verlies, zullen de mensen zeggen dat het over is. Dat ik het kwijt ben."

Williams hoopt dat ze haar oude niveau weer gaat bereiken. "Ik ben natuurlijk geen 20 jaar meer. Ik wil niet minder gaan winnen. Ik wil winnen en anders stop ik."