Kiki Bertens heeft woensdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Cincinnati moeten buigen voor Johanna Konta. De Britse nummer zeven van de wereld was dinsdag in twee sets te sterk voor de pupil van coach Raemon Sluiter: 6-3 en 6-3. 

Bertens kreeg wel wat kansen in de partij, maar serveerde zelf niet sterk genoeg om het Konta echt lastig te maken.

De 25-jarige Westlandse had in de eerste ronde nog op overtuigende wijze gewonnen van de Française Oceane Dodin (6-3 en 6-0). Bertens gaf tegen Konta al in de vierde game voor het eerst haar service uit handen. Ze riep even later Sluiter de baan op, die haar wat moed inpraatte. Bertens kreeg daarna kansen om terug te breken, maar liet die liggen.

In de tweede set wist Bertens zich na een vroege break voor Konta terug te knokken tot 3-3. Nadat ze vervolgens met een dubbele fout haar service weer uit handen had gegeven, trok de Britse favoriete de partij naar zich toe.

Konta won dit seizoen al twee toernooien op hardcourt, in Sydney en Miami. Voor de aankomende US Open behoort ze tot de outsiders.

Dubbelspel

Bertens ging later op woensdag ook onderuit in het dubbelspel. Samen met de Belgische Kirsten Flipkens verloor ze in de eerste ronde in twee lange sets van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Letse Jelena Ostapenko: 7-5 en 7-6 (5).

De US Open begint op maandag 28 augustus.