Robin Haase heeft zich donderdagavond op knappe wijze geplaatst voor de kwartfinale van het sterkbezette Masterstoernooi in Montreal. De Hagenaar was in de achtste finales in Canada te sterk voor de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Haase, de nummer 52 van de wereld, trok de partij in drie sets naar zich toe: 7-6 (3), 4-6 en 6-1. De partij tegen Dimitrov, de nummer elf op de wereldranglijst, duurde ruim twee uur.

De eerste set ging gelijk op. Beide heren behielden hun opslag en er moest een tiebreak aan te pas komen om een beslissing te brengen. Daarin trok Haase met 7-3 aan het langste eind.

De tweede set ging het spelbeeld op en neer. Bij een stand van 2-2 verloor Haase zijn service, maar de Nederlander deed in de daaropvolgende game meteen iets terug. Bij 4-4 brak Dimitrov opnieuw, waarna hij de set uitserveerde.

Haase hield zijn hoofd koel en trok het initiatief in de beslissende set naar zich toe en stelde zo een plaats in de kwartfinale veilig.

Kwartfinale

In de volgende ronde neemt de Hagenaar het op tegen Diego Schwartzman, de nummer 36 van de wereld. De Argentijn won eerder op donderdag in drie sets van de Amerikaan Jared Donaldson.

Het toernooi in Montreal werd vorig jaar gewonnen door Novak Djokovic. De Serviër komt dit jaar echter niet meer in actie en verdedigt zijn titel dus niet.