De ITF heeft vrijdag besloten dat partijen in het enkelspel van de Davis Cup voorlopig niet ingekort worden tot maximaal drie sets.

In een poging het landentoernooi aantrekkelijker te maken wilde de internationale tennisfederatie van maximaal vijf sets naar een best-of-three-systeem. In juni stemde de directie al in met dat voorstel.

Dat plan kreeg echter niet voldoende stemmen bij de algemene ledenvergadering in Vietnam. Van de aanwezigen koos 63,54 procent voor kortere duels. Volgens de statuten van de ITF is een meerderheid van twee derde (66,67 procent) nodig om de regels te veranderen.

De Davis Cup geniet niet altijd prioriteit onder de spelers. Mondiale toppers slaan de kans om voor hun land uit te komen regelmatig over, waarop de ITF met een pakket aan hervormingen kwam om deelname populairder te maken.

Argentinië won de Davis Cup vorig jaar, maar de titelverdediger strandde dit jaar in de achtste finales. In september staan de halve finales op het programma, waarin België het opneemt tegen Australië en Frankrijk Servië treft.

Nederland strijdt tegelijkertijd om een plek in de Wereldgroep. Het team van captain Paul Haarhuis staat dan in Den Haag tegenover Tsjechië.