Stan Wawrinka heeft in aanloop naar de US Open twee toernooien van zijn programma geschrapt. De geblesseerde nummer vier van de wereld doet niet mee aan de Masterstoernooien in Montreal en Cincinnati.

Wawrinka kampt met knieklachten die hem al enige tijd parten spelen. De 32-jarige Zwitser hoopt desondanks fit genoeg te zijn om eind augustus zijn titel te verdedigen op de US Open in New York.

"Na overleg met mijn doktoren en team heb ik besloten om Canada en Cincinnati over te slaan", meldt Wawrinka op zijn website. "Ik wil geen risico's nemen, hoewel ik hard heb gewerkt om al voor deze twee toernooien fit te zijn."

Wawrinka kreeg tijdens het grasseizoen last van zijn knie. Op Wimbledon werd Wawrinka al in de eerste ronde uitgeschakeld, terwijl hij een paar weken eerder nog de finale bereikte op Roland Garros, waarin Rafael Nadal te sterk bleek.

Voor zijn eindzege op de US Open in 2016 schreef Wawrinka ook al eens de Australian Open (2014) en Roland Garros (2015) op zijn naam. Op Wimbledon kwam hij nooit verder dan de kwartfinales.