Robin Haase is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Kitzbühel.

De Nederlander ging in drie sets onderuit tegen de Colombiaan Santiago Giraldo: 6-7 (6), 6-4 en 4-6. De spannende partij nam twee uur en zestien minuten in beslag.

De vroegtijdige teloorgang is een flinke domper voor Haase, aangezien hij in zowel 2011 als 2012 de eindzege pakte op het Oostenrijkse gravel.

Haase baarde vorige week nog opzien door in Gstaad de halve finales te bereiken. Hij zette in Zwitserland onder anderen de Belgische topper David Goffin opzij.

122

Tegen Giraldo, die slechts de mondiale nummer 122 is, herstelde Haase halverwege de eerste set een break achterstand, maar in de beslissende tiebreak ging het alsnog mis voor de nummer 52 van de wereld.

Haase liet zich echter niet van de wijs brengen en vocht zich in de tweede set knap terug in de wedstrijd. Bij 5-4 brak hij de service van Giraldo, waardoor er een derde set aan te pas moest komen.

Daarin verloor Haase tot twee keer toe zijn opslag. De eerste break in de openingsgame wist hij nog ongedaan te maken, maar de tweede break bij 3-4 kwam hem duur te staan.

Het is voor Haase zijn vierde nederlaag tegen Giraldo. Hij wist nog nooit van hem te winnen.