Kiki Bertens heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Gstaad. De Nederlandse versloeg in de kwartfinales haar vaste dubbelpartner Johanna Larsson in twee sets (6-4 en 6-4).

Bertens is als tweede geplaatst op het Zwitserse gravel, waar ze vorig jaar tot de finale kwam. Larsson was de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Beide speelsters kennen elkaar door en door en gaven elkaar weinig toe. In de eerste set wist Bertens met één break meer het verschil te maken tegen de 28-jarige Zweedse.

In de tweede set pakte de 25-jarige Wateringse een break, maar gaf die weer prijs toen ze voor de wedstrijd serveerde. Bertens brak Larsson echter meteen terug en won de partij. De partij duurde een uur en 34 minuten.

Sorribes

Bertens neemt het in de halve finale op tegen de Spaanse Sara Sorribes, die de Duitse Tamara Korpatsch in twee sets klopte. De 20-jarige Sorribes is de nummer 97 van de wereldranglijst.

Maandag zakte Bertens van de 24e naar de 35e plaats op de ranking, maar dat was omdat de punten van haar finaleplaats vorig jaar in Gstaad er al af zijn. Door haar goede prestaties deze week zal ze weer gaan stijgen.