Kiki Bertens heeft een flinke duikeling gemaakt op de wereldranglijst bij de vrouwen. De Wateringse is op de ranking van maandag elf plaatsen gekelderd, van de 24e naar de 35e positie. 

Bertens raakte de veel punten kwijt door een matig optreden op Wimbledon, waar ze in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Vorig jaar vloog ze er in de derde ronde uit op het Londese gras.

Richel Hogenkamp was weliswaar ook na één ronde in het enkelspel klaar op Wimbledon, maar zij klom vijf posities naar de 99e plek.

De Tsjechische Karolina Pliskova is de nieuwe nummer één. Ze lost de Duitse Angelique Kerber af, die zakte naar drie. De Roemeense Simona Halep handhaafde zich op de tweede plaats.

De Spaanse winnares van Wimbledon Garbiñe Muguruza steeg van vijftien naar vijf. Verliezend finaliste Venus Williams ging van de elfde naar de negende plaats.

Haase

Bij de mannen zakte Robin Haase vier plaatsen naar plek 42. Hij verloor evenals Bertens en Hogenkamp in de eerste ronde op Wimbledon.

Wimbledon-winnaar Roger Feder klimt naar de derde plek van de ATP-ranking. De Zwitser passeert Stan Wawrinka en Novak Djokovic. Andy Murray blijft de nummer één van de wereld, voor Rafael Nadal.