Rafael Nadal baalde van zijn gemiste kansen nadat hij maandag met 15-13 in de vijfde set verloor van Gilles Müller in de vierde ronde op Wimbledon. De 31-jarige Spanjaard verkeert in goede vorm en hoopte kans te maken op de eindzege in Londen.

"Ik had mijn kansen en hij maakte enkele fouten, maar helaas te weinig", zei Nadal maandagavond in een eerste reactie.

De Spanjaard verloor geen enkele set in een Grand Slam sinds de verloren finale op de Australian Open tegen Roger Federer. Maandag moest de tienvoudig winnaar van Roland Garros de eerste twee sets afstaan aan Müller. Hij knokte zich terug en dwong aan vijfde set af, maar na 4 uur en 48 minuten trok Müller met 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 en 15-13 aan het langste eind.

De vijftienvoudig Grand Slam-winnaar hoopte op zijn eerste toernooizege op Wimbledon na zeven jaar. Nadal had er geen moeite mee om toe te geven dat Müller maandag net iets beter was.

"In het grootste deel van de vijfde set speelde hij agressiever dan ik. Op sommige momenten speelde ik erg goed, maar op te veel momenten moest ik erg hard knokken voor de punten. Te vaak in de vijfde set."

"Als je te vaak in zo'n situatie komt, dan verlies je uiteindelijk", conculdeerde Nadal. "En dat gebeurde ook."

Gemiste kans

Nadal kwam sinds 2011 niet verder dan de vierde ronde op Wimbledon. Hij hoopte dit jaar een einde te maken aan zijn slechte serie op het grastoernooi.

"Dit was niet het resultaat dat ik verwachtte. Ik speelde beter dan voorgaande jaren. Ik voelde me klaar om iets groots neer te zetten, dit voelt als een gemiste kans."

Müller stuit woensdag in de kwartfinale op de Kroaat Martin Cilic. Ook Andy Murray, Sam Querry, Milos Raonic, Roger Federer en Tomas Berdych schaarden zich al bij de laatste acht. Dinsdag spelen Novak Djokovic en Adrian Mannarino tegen elkaar om de laatste plek in de kwartfinale.