De organisatie van Wimbledon heeft Danill Medvedev donderdag een flinke boete opgelegd voor zijn wangedrag woensdag tijdens en na zijn verloren tweederondepartij (4-6, 2-6, 6-3, 6-2 en 3-6) tegen de Belg Ruben Bemelmans.

De 21-jarige Rus gooide na de wedstrijd muntjes naar de umpire en dat kwam hem op een boete van 7.500 pond te staan, omgerekend ongeveer 8.500 euro. Daarbovenop kwam een boete van 8.000 euro vanwege aanmerkingen op de leiding.

Medvedev knokte zich tegen Bemelmans na een 2-0 achterstand in sets terug in de wedstrijd en ging in de beslissende vijfde set zelfs met 2-0 aan de leiding. Even later kreeg hij het echter aan de stok met umpire Mariana Alves.

De nummer 49 van de wereld was het niet eens met haar beslissingen en vroeg de toezichthouder om een andere umpire. Dat verzoek werd afgewezen, waarna de gefrustreerde Medvedev liefst vijf games op rij en uiteindelijk ook de wedstrijd verloor.

Terwijl Medvedev na de wedstrijd op baan 16 zijn spullen pakte, haalde hij muntjes uit zijn portemonnee en gooide die richting de stoel van de umpire. Zonder de muntjes weer op te rapen, verliet hij het gras in Londen.

Op de persconferentie na de wedstrijd verontschuldigde Medvedev zich voor zijn wangedrag, al ontkent de Rus dat hij de integriteit van de umpire in twijfel trok. "Ik was gewoon teleurgesteld, meer niet. Wel heb ik spijt van mijn actie."

Tomic

Medvedev, die in de eerste ronde nog verrassend afrekende met Stan Wawrinka, was niet de enige speler die donderdag een hoge boete kreeg van de organisatie.

Bernard Tomic moet ruim 13.000 euro betalen voor "onsportief gedrag", nadat hij op een personferentie vertelde dat hij een blessure had geveinsd in zijn partij tegen Mischa Zverev.

De 24-jarige Australiër, die veel vaker in opspraak raakte vanwege wangedrag, werd dinsdag in de eerste ronde uitgeschakeld door de Duitser.