Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Matwé Middelkoop

Middelkoop en Koolhof sluiten samenwerking af met verlies op Wimbledon

Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof stoppen als dubbelteam. Ze sloten woensdag hun samenwerking van 2,5 jaar af met een nederlaag in de eerste ronde van Wimbledon.
Door NU.nl

De Nederlanders gingen met duidelijke cijfers onderuit tegen het Pools/Braziliaanse duo Lukasz Kubot en Marcelo Melo: 6-4, 6-0 en 6-3.

"De chemie is uitgewerkt, concludeerden we een paar weken geleden in Halle allebei", aldus de 33-jarige Middelkoop tegenover het AD. "Daarop hebben we besloten elkaar de hand te geven en ieder ons eigen weg te gaan, in goede harmonie."

Het Nederlandse duo staat op de 23e plaats van de wereldranglijst. Ze wonnen samen ATP-titels in Kitzbühel, Sofia en begin dit jaar in Sydney. Ook bereikten ze in februari de finale van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Middelkoop: "Dat we sterk verschillende karakters hebben zorgt er voor dat er een houdbaarheidsdatum op ons zit. Dat is helemaal niet erg, we kunnen elkaar nu aankijken en afscheid nemen zonder dat we elkaar iets verwijten.”

De 28-jarige Koolhof gaat nu verder met de Nieuw-Zeelander Artem Sitak. Middelkoop zal tijdelijk met verschillende partners spelen.


Lees meer over:

Wesley KoolhofMatwé Middelkoop

Aanbevolen artikelen