Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Richel Hogenkamp

Hogenkamp wil vaste waarde in top honderd worden

Richel Hogenkamp staat voor de tweede keer in haar carrière op Wimbledon en is vastberaden om stabiel in de top honderd te blijven, zodat ze zich vaker direct kan plaatsen voor de Grand Slams. De huidige nummer 104 van de WTA-ranglijst speelt maandag de derde partij op baan 5 tegen de Amerikaanse Madison Brengle.
Door NU.nl/Pascal Lemaire

"We hebben in de eerste drie maanden van het jaar, toen ik een blessure had en niet kon spelen, heel hard gewerkt, waardoor ik een betere speelster ben geworden", aldus Hogenkamp in Londen voor de camera van NUsport.

De 25-jarige Doetinchemse brak in het gravelseizoen met twee challengeroverwinningen de ban en kwam in juni voor het eerst in haar loopbaan de top honderd binnen. Op Roland Garros bereikte ze de tweede ronde na een overwinning op voormalig nummer één van de wereld Jelena Jankovic.

"Het doel op de korte termijn is om directe plaatsing voor de US Open af te dwingen. Daarvoor kan ik, als ik er vroeg uitlig op Wimbledon, eventueel volgende week nog een challenger spelen. Voor de lange termijn wil ik vast in de top honderd staan."

Beeld uit video: Hogenkamp wil vaste waarde in top honderd worden1:12
Afspelen knop

Hogenkamp wil vaste waarde in top honderd worden

Hogenkamp wil vaste waarde in top honderd worden

Brengle

Hogenkamp, die zegt graag op gras te spelen, neemt het maandag op de openingsdag van Wimbledon op tegen Brengle, de nummer 94 van de wereld.

"Op papier had het zeker slechter gekund", stelt Hogenkamp, die negen plekken lager staat op de wereldranglijst dan de Amerikaanse. "Maar ik sta wel 2-0 achter tegen haar in onderlinge ontmoetingen. Vorig jaar verloor ik close van haar op Rosmalen. Ze vindt gras wel prettig met haar vlakke slagen, dus ik moet opletten."

De nummer twee van Nederland zegt haar ervaring van twee jaar geleden op Wimbledon, toen ze als qualifier een rondje overleefde en tegenover Maria Sharapova stond, goed te kunnen meenemen. "Ondanks dat ik toen prima begon en in de eerste set wat kansen kreeg, ging het in de tweede set te hard. Ik denk dat ik nu weet dat ik het wat langer zal moeten volhouden."

Hogenkamp is de enige Nederlandse die op de eerste dag in actie komt in het enkelspel. Voor haar partij staan er twee mannenwedstrijden op het programma op baan 5. De andere twee Nederlanders, Kiki Bertens en Robin Haase, spelen dinsdag hun eerste partij.

Laatste vijf winnaressen Wimbledon

Murray

Zoals de traditie in Londen voorschrijft, opent de titelverdediger bij de mannen het toernooi op het centercourt. Andy Murray, die de afgelopen tijd werd gehinderd door heupklachten maar zondag aangaf fit genoeg te zijn voor de Grand Slam, treedt vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd aan tegen Aleksander Bublik uit Kazachstan.

Daarna is het de beurt aan de Tsjechische Petra Kvitova, tweevoudig kampioene bij de vrouwen, die het opneemt tegen de Zweedse Johanna Larsson.

Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Simona Halep en Venus Williams komen maandag ook allemaal in actie, net als de Britse hoop bij de vrouwen, Johanna Konta.


Lees meer over:

WimbledonRichel Hogenkamp

Aanbevolen artikelen