Novak Djokovic heeft vrijdag in aanloop naar Wimbledon de finale bereikt van het ATP-toernooi in Eastbourne. De als eerste geplaatste Serviër was in twee sets te sterk voor de Rus Daniil Medvedev: 6-4 en 6-4.

De 21-jarige Medvedev had in de tweede ronde van hetzelfde toernooi nog in drie sets afgerekend met Robin Haase (4-6, 6-1 en 6-2). Djokovic, die pas in de tweede ronde instroomde, verloor nog geen set.

Het grastoernooi van Eastbourne geldt als laatste voorbereidingstoernooi voor Wimbledon, dat maandag begint.

De 30-jarige Djokovic hoopt zich bij het Grand Slam-toernooi in Londen te revancheren voor zijn matige jaar tot nu toe. Hij werd eerder vrijdag bij de loting voor de eerste ronde gekoppeld aan de Slowaak Martin Klizan.

Djokovic stelt in twee sets finaleplek Eastbourne veilig tegen Medvedev
92
Djokovic stelt in twee sets finaleplek Eastbourne veilig tegen Medvedev

2010

Zowel bij de Australian Open als op Roland Garros ging de mondiale nummer vier al voor de halve finales onderuit. Sinds 2010 speelde drievoudig Wimbledon-winnaar Djokovic geen officiële toernooien in de weken voor Wimbledon.

Djokovic treft in de finale in Eastbourne de als tweede geplaatste Fransman Gaël Monfils, die in een spannende halve eindstrijd afrekende met zijn landgenoot Richard Gasquet: 6-2, 6-7 (7) en 7-6 (4).