Agassi staat Djokovic ook op Wimbledon bij

Novak Djokovic wordt vanaf volgende week tijdens Wimbledon opnieuw bijgestaan door André Agassi. De twee werkten eerder op Roland Garros ook al samen.

De Amerikaanse oud-topspeler kon toen niet voorkomen dat de voormalig nummer één van de wereld in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Dominic Thiem.

"André is er in Londen voor Wimbledon weer bij", zei de twaalfvoudig grandslamwinnaar maandag. "Hij blijft net zo lang als ik in het toernooi zit, dus dat is geweldig nieuws."

In Parijs ging Agassi al na de eerste week weg, maar hij maakte in die tijd wel een goede indruk op Djokovic. "De acht of negen dagen die we hebben samengewerkt, waren heel waardevol voor mij. Ik heb André leren kennen en dingen van hem geleerd."

Djokovic beleeft vooralsnog een moeizaam seizoen. De Serviër werd in zijn laatste vier Grand Slams telkens vroegtijdig uitgeschakeld.

De huidige mondiale nummer vier doet deze week met een wildcard mee aan het Aegon International in Eastbourne. Hij speelt zo voor het eerst in zeven jaar weer eens een grastoernooi tussen Roland Garros en Wimbledon.

Tip de redactie