Bertens en Schuurs onderuit in dubbelfinale Ricoh Open

Kiki Bertens en Demi Schuurs zijn er zaterdag niet in geslaagd om het dubbelspel van de Ricoh Open op hun naam te schrijven.

Het Nederlandse koppel ging in de finale onderuit tegen de Slowaakse/Belgische combinatie Dominika Cibulkova/Kirsten Flipkens: 6-4, 4-6 en 6-10.

Bertens en Schuurs begonnen met winst van de eerste set nog wel goed aan de partij op het gras in Rosmalen, maar na het verlies van het tweede bedrijf, ging het voor het als tweede geplaatste duo mis in de beslissende supertiebreak.

Daarin kwamen Bertens en Schuurs al snel op een 4-1 achterstand, waarna ze constant achter de feiten aan moesten lopen. Bij 9-6 maakten Cibulkova en Flipkens het op hun derde matchpoint gedecideerd af.

Bertens werd eerder deze week al in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de Duitse Andrea Petkovic. Schuurs nam daar niet deel aan.

Auckland

Het is voor zowel Bertens als Schuurs de derde verloren eindstrijd in het dubbelspel op WTA-niveau uit hun carrière.

Bertens ging er begin dit jaar samen met de Zweedse Johanna Larsson nog wel met de eindzege vandoor op het toernooi van Auckland. Ze versloegen op het hardcourt in de Australische plaats in de finale toevaliggerwijs Schuurs en de Tsjechische Renata Voracova.

Tip de redactie