Richel Hogenkamp heeft donderdag na haar nederlaag in de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen een ernstige bedreiging ontvangen via Instagram.

De 25-jarige speelster uit Doetinchem deelde het bericht donderdagavond laat op haar eigen account. "Bedankt voor de liefde! Zieke geesten", zette ze erbij.

He kwetsende bericht lijkt afkomstig van een gokker die 1500 dollar verloor door de uitslag van het duel met Ana Konjuh (4-6, 6-3 en 6-4).

"Ik hoop dat iemand je vermoordt met twee kogels. Als ik je ooit vind, zal ik beide benen van je breken", was onder meer de boodschap die de anonieme boosdoener de wereld in stuurde. De bedreiger gaat schuil achter de naam fotsisbatma.

Rapporteren

''Het is heel slecht, maar ik ben er inmiddels aan gewend'', liet Hogenkamp weten op Omroep Gelderland. ''Het is zeker niet de eerste keer dat het gebeurt, maar wel één van de extremere gevallen. Daarom heb ik het gedeeld op Twitter.''

Hogenkamp zei dat ze deze bedreiging gaat rapporteren bij de internationale tennisbond WTA. ''Ik weet niet of er dan nog iets mee gebeurt. Bedreigingen zijn vaak anoniem. Sommige figuren beseffen niet wat voor woorden ze eruit gooien op dat moment. Het is ook echt niet zo dat ik er wakker van lig. Ik sta daar wel boven. Het is niet prettig, maar het zijn toch vaak gefrustreerde thuiszitters die de hele dag thuis achter hun computer zitten.''

Haarhuis: 'Bedreiger Hogenkamp aanklagen en strafblad geven'
109
Video
Haarhuis: 'Bedreiger Hogenkamp aanklagen en strafblad geven'

Haase

Vier jaar geleden maakte Robin Haase wel werk van bedreigingen aan zijn adres. "Ik kan er uiteindelijk vaak om lachen, maar om doodsbedreigingen niet. Daarom vraag ik de ATP wat tennissers kunnen doen om ervoor te zorgen dat dit minder wordt", zei de Hagenaar destijds.

Ook Demi Schuurs is al jaren het slachtoffer van digitale intimidatie, vertelde ze onlangs in het tv-programma Nieuwsuur. De 23-jarige Limburgse stapte naar aanleiding daarvan naar de internationale tennisfederatie ITF.