Roland Garros-titel Nadal inspireert Federer in aanloop naar Wimbledon

Roger Federer zegt dat de tiende eindzege van Rafael Nadal op Roland Garros hem inspireert in de aanloop naar Wimbledon.

"Het is prachtig om te zien dat je zo'n groot doel kan bereiken. Hij heeft het mij voorgedaan'', aldus de 35-jarige Federer, die het Grand Slam-toernooi in Parijs liet schieten om zijn lichaam rust te geven.

De achttienvoudig Grand Slam-winnaar zag de vier jaar jongere Nadal zonder setverlies de titel pakken. Hij genoot van het spel van de Spanjaard, die zondag in de finale veel te sterk was voor Stan Wawrinka (6-2, 6-3 en 6-1).

"Ik was erg onder de indruk van Nadal; hij speelde prachtig. En dat hij het afmaakt door de titel te veroveren was fantastisch", aldus Federer, die Nadal eerder dit jaar versloeg in de finales van de Australian Open en de Miami Masters.

Stuttgart

De afgelopen twee maanden kwam Federer niet in actie. De Zwitser liet de graveltoernooien aan zich voorbij gaan en vervolgt deze week zijn seizoen bij het grastoernooi van Stuttgart, ter voorbereiding op Wimbledon.

"Voor mij begint het jaar nu pas echt. Ik ben fit, heb geen training hoeven overslaan en voel me er helemaal klaar voor."

Federer jaagt in Stuttgart op zijn eerste titel. Wimbledon, dat op maandag 3 juli van start gaat, won hij al zeven keer.

Tip de redactie