Simona Halep en Caroline Wozniacki hebben zich zaterdag geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. Voor Agnieszka Radwanska was de derde ronde het eindstation.

Halep bereikte vrij eenvoudig de vierde ronde. De verliezend finaliste van 2014 was in twee sets te sterk voor de Russische Daria Kasatkina: 6-0 en 7-5.

De als derde geplaatste Roemeense treft in de volgende ronde de Spaanse Carla Suarez Navarro, de nummer 21 van de plaatsingslijst in Parijs.

Caroline Wozniacki maakte een eind aan de opmars van Catherine Bellis. De 18-jarige Amerikaanse, in de tweede ronde te sterk voor Kiki Bertens, was niet opgewassen tegen de Deense: 2-6, 6-2 en 3-6.

Om de kwartfinales te bereiken moet Wozniacki afrekenen met de Russische Svetlana Kuznetsova.

Radwanska

Voor de als negende geplaatste Radwanska zit het toernooi erop. De nummer negen van de plaatsingslijst was kansloos tegen de Française Alize Cornet.

De favoriete van het thuispubliek gunde de Poolse slechts drie games en stapte na vijf kwartier als winnares van de baan: 6-2 en 6-1.

De Belgische Elise Mertens kon niet verrassen tegen Venus Williams. De Amerikaanse gunde haar opponente slechts vier games: 6-3 en 6-1. Mertens was in de vorige ronde te sterk voor Richel Hogenkamp.