Garbiñe Muguruza heeft zich vrijdag zonder setverlies geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. De titelverdedigster rekende op het Court Philippe Chatrier af met Yulia Putintseva. Kiki Bertens bereikte de derde ronde van het dubbelspel.

Muguruza mocht na 1 uur en 40 minuten de felicitaties in ontvangst nemen van de als 27e geplaatste tennisster uit Kazachstan: 7-5 en 6-2.

De Spaanse nummer vijf van de wereld speelde bij vlagen slordig (26 onnodige fouten), maar was zeer efficiënt in het benutten van haar breakkansen (zeven uit acht).

De 22-jarige Putintseva snelde in de eerste set naar een 3-1 voorsprong, maar verloor vervolgens vier games op rij. Ze kwam nog wel terug tot 5-5, maar leverde daarna voor de vierde keer haar service in. Dat kostte haar de set.

In het tweede bedrijf liep de één jaar oudere Muguruza direct uit naar een 3-0 voorsprong en die marge gaf ze niet meer uit handen.

Mladenovic

De winnares van vorig jaar neemt het in de vierde ronde op tegen de Franse hoop Kristina Mladenovic, die in drie sets te sterk was voor de Amerikaanse Shelby Rogers: 7-5, 4-6 en 8-6.

Ook Samantha Stosur schaarde zich onder de laatste zestien door met twee keer 6-2 te winnen van Rogers' landgenote Bethanie Mattek-Sands.

Voor een plek in de kwartfinales stuit de Australische op de Letse Jelena Ostapenko, die de Oekraïnse Lesia Tsurenko met 6-1 en 6-4 opzij zette.

Bertens

Kiki Bertens zegevierde vrijdag met haar Zweedse partner Johanna Larsson in de tweede ronde van het dubbelspel in Parijs. Het als dertiende geplaatste duo won in twee sets van Pauline Parmentier uit Frankrijk en Yanina Wickmayer uit België: 6-2 en 7-5.

Bertens en Larsson leverden in de eerste set geen enkele keer hun opslag in. Ze wonnen twee keer een servicebeurt van de Frans-Belgische combinatie. In het tweede bedrijf kwamen Bertens en Larsson terug van een achterstand van 4-2.

Bertens en Larsson haalden vorig jaar de kwartfinales van het Grand Slam-toernooi in de Franse hoofdstad.